تفاوت بین وب‌ سایت و اپلیکیشن

تفاوت بین وب سایت و اپلیکیشن

با توجه به گسترش حوزه نیاز کاربران اینترنت به سایت‌ها، انواع مختلفی از آن‌ها در قالب‌های متفاوت طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند که ازجمله آن‌ها می‌توان به وب‌سایت و اپلیکیشن اشاره نمود. در ادامه سعی شده است تا تفاوت‌های بین انواع آن موردبررسی قرار گیرد تا بتواند در انتخاب صحیح شیوه طراحی به کاربران کمک نماید.

وب‌سایت (website)

مکانی در اینترنت می‌باشد که یک صفحه یا تعداد بیشتری را در خود جاداده است به عبارتی مجموعه از صفحات وب متصل‌به‌هم که شامل یک صفحه اصلی که معمولاً روی یک سرور قرار دارند و به‌عنوان مجموعه‌ای از اطلاعات توسط یک فرد، گروه یا سازمان تهیه و نگهداری می‌شود.

ویژگی‌های وب‌سایت

۱) کیفیت و محتوای وب مربوطه به‌طور غالب نشان داده می‌شود.
۲) جهت‌یابی و طراحی وب کاربرپسند.
۳) به‌راحتی با استفاده از موتورهای جستجو مانند گوگل قابل‌دسترسی است.

اپلیکیشن (application) چیست؟

برای معرفی اپلیکیشن بایستی بگوییم که تمامی نرم‌افزارهایی که روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنیم به‌نوعی اپلیکیشن محسوب می‌شوند. تنها نرم‌افزارهایی مانند نرم‌افزار سیستم‌عامل و یا زبان‌های برنامه‌نویسی جزء اپلیکیشن‌ها به‌حساب نمی‌آیند.
کلمه‌ی Application در زبان فارسی به معنای ابزار کاربردی است، اما در دنیای کامپیوتر و گوشی‌های هوشمند، به هر نرم‌افزاری که بتوان آن را روی گوشی موبایل، کامپیوتر، لپ‌تاپ، تبلت یا هر وسیله‌ای که سیستم‌عامل دارد نصب کرد، اپلیکیشن گفته می‌شود.

برنامه کاربردی وب (Webapplication)

برنامه‌ای است که توسط یک مرورگر پشتیبانی می‌شود همچنین طراحی معماری آن بسیار پیچیده می‌باشد از کاربردهای مهم آن پیاده‌سازی انواع نرم‌افزارهای تحت وب و یکپارچه در بستر موبایل و اینترنت است.

ویژگی‌های اپلیکیشن

۱. حفظ یکپارچگی بر روی دستگاه‌های مختلف
۲. ذخیره‌سازی داده‌ها روی کامپیوتر یا یک فضای ابری به‌صورت محلی
۳. قابلیت طراحی به زبان‌های مختلف
۴. سرعت، دقت و عملکرد عالی اپلیکیشن‌ها
۵. قابلیت خوب اجرا بدون نیاز به نرم‌افزار جانبی
۶. ماژولار

 

تفاوت اپلیکیشن و وب‌سایت

در مورد فرق وب اپلیکیشن با وب‌سایت دیدگاه‌ها مختلف و گاهی اوقات تفاوت‌های بسیار ظریف وجود دارد که غالباً تشخیص تفاوت آن‌ها را بسیار پیچیده می‌کند. معمولاً این دو اصطلاح به شکل غلط به‌جای هم استفاده می‌شوند و با توجه به اختلاف‌های فنی و ظریفی که وجود دارد نمی‌توان به استفاده اشتباه این دو لغت با هم ایراد گرفت.
اکثر وب‌سایت‌ها تأکید شدید بر محتوا دارند ولی در Web Application ها تمرکز بر روی عملکرد و کارکرد قرار دارد. همچنین لازم به ذکر است که وب‌سایت، یک مطلب را برای همه به‌طور یکسان نشان می‌دهد؛ اما یک Web Application بر اساس تعاملاتی که با کاربر داشته است، اطلاعات را پردازش کرده و سپس به کاربر نمایش می‌دهد؛ یعنی مطالب نمایش داده‌شده برای هر کاربر بر اساس سن، علاقه، جنسیت و… متفاوت با دیگر کاربران است. تفاوتی دیگری که وب‌سایت‌ها و Web Application ها با یکدیگر دارند، در آنلاین و آفلاین بودن آن‌هاست؛ زیرا یک کاربر برای اینکه بتواند اطلاعات یک وب‌سایت را مشاهده یا از آن استفاده کند، بایستی حتماً به اینترنت متصل شود؛ اما در وب اپلیکیشن این‌چنین نیست. در آن تنها کافی است که کاربر یک‌بار به اینترنت متصل شود و پس‌ازآن به‌صورت آفلاین به‌تمامی قسمت‌ها دسترسی داشته باشد.
ما هرروزه از web application های متعددی مانند Gmail و Google Drive و Facebook و Trello و … استفاده می‌کنیم. از نمونه‌های بسیار قدرتمند وب اپلیکیشن می‌توان به webmaster گوگل اشاره نمود که اطلاعات بسیار ریز و متفاوت را از سایت جمع‌آوری می‌نماید و پس از کنار هم گذاشتن آن‌ها و تجزیه تحلیل آن‌ها اطلاعات بسیار باارزش و قدرتمندی را به صاحبان سایت‌ها ارائه می‌دهد که صاحبان سایت‌ها بامطالعه این اطلاعات و نمودارها، استقبال از سایت، صفحات پربازدید، کلمات کلیدی، موقعیت مکانی بازدیدکنندگان و … را متوجه شده و از آن‌ها استفاده می‌نماید و با بهره‌گیری از این اطلاعات درآمدهای بیشتری را کسب می‌نماید.

از دلایل اصلی محبوبیت برنامه‌های تحت وب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• عدم نیاز به نصب: برای استفاده از web application ها هیچ نیازی به نصب آن‌ها روی سیستم خود نداریم بنابراین وقت ما هدر نمی‌رود.
• قابلیت اجرا روی سیستم‌عامل‌های مختلف: ازآنجاکه web application ها روی مرورگر کاربران هستند بنابراین مستقل از سیستم‌عامل عمل خواهند کرد (در اصل web application روی سرور برنامه اجرا می‌شود و مرورگر نقطه‌ی اتصالی به آن سرور و برنامه است).
• در دسترس بودن: استفاده از این برنامه‌ها نیازی به تکنولوژی‌های خاص و پیچیده ندارد، بلکه با یک مرورگر ساده و یک گوشی موبایل کار شما را انجام می‌دهند.
• عدم اشغال فضا: ازآنجایی‌که این برنامه‌ها نیاز به نصب ندارند و روی سروری خاص نگهداری می‌شوند، بنابراین فضایی از سیستم شما را نیز اشغال نخواهند کرد.

تفاوت موبایل اپلیکیشن و وب اپلیکیشن

برخی افراد تفاوتی میان وب اپلیکیشن‌ها و اپلیکیشن‌های موبایل را نمی‌دانند و به‌غلط این دو را یکی می‌دانند؛ اما درواقع، این دو تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند.
برنامه‌های اپلیکیشن بیشتر با استفاده از جاوا اسکریپت، CSS و HTML5 ساخته می‌شوند و برخلاف برنامه‌های تلفن همراه، هیچ کیت توسعه نرم‌افزاری استاندارد برای ساخت برنامه‌های وب وجود ندارد. همچنین وب اپلیکیشن ها در مقایسه با موبایل اپلیکیشن ها معمولاً سریع‌تر و آسان‌تر طراحی می‌شوند، اما ازنظر ویژگی‌ها بسیار ساده‌تر هستند.

در ادامه به چند تفاوت اصلی وب اپلیکیشن‌ها و موبایل اپلیکیشن‌ها خواهیم پرداخت:

• اجرایی سریع‌تر موبایل اپلیکیشن‌ها نسبت به وب اپلیکیشن‌ها
• قابلیت‌های بیشتر و امکان دسترسی به منابع سیستم در موبایل اپلیکیشن‌ها
• امکان کار در حالت آفلاین در موبایل اپلیکیشن‌ها
• امنیت بالای موبایل اپلیکیشن‌ها نسبت به وب‌اپلیکیشن‌ها
• عدم نیاز به دانلود و نصب وب‌اپلیکیشن‌ها و اجرای آن‌ها در مرورگر گوشی
• به‌راحتی و بدون در نظر گرفتن نوع سیستم‌عامل، می‌توانید وب‌اپلیکیشن‌ها را نصب کنید؛ اما این موضوع در موبایل اپلیکیشن‌ها اتفاق نمی‌افتد.
• به‌روزرسانی خودکار وب‌اپلیکیشن‌ها

کلام آخر

دانستن تفاوت وب‌سایت و وب‌اپلیکیشن باعث می‌شود که هم اطلاعات عمومی خوبی داشته باشید و هم هنگام استخدام دیگران دقیقه بدانید که چه چیزی از آن‌ها می‌خواهید و از سوءتفاهم‌های احتمالی جلوگیری کنید. در دنیای امروزه دیگر نمی‌توان تنها از یک وب‌سایت برای ارائه‌ی خدمات استفاده کرد و اگر هدف شما کسب‌وکار اینترنتی است (چه بازاریاب هستید، چه استارت آپ و چه به‌طور کل شرکت‌های تجارت الکترونیک) به برنامه‌های تحت وب نیاز ویژه‌ای پیدا خواهید کرد. برنامه‌های تحت وب علاوه بر جلب رضایت مشتری باعث ایجاد حس اطمینان نیز می‌شوند چراکه شما را حرفه‌ای و جدی نشان می‌دهند.

فهرست