تعریف واقعیت افزوده (AR)

واقعیت افزوده

واقعیت افزوده، ادغام اطلاعات دیجیتال با محیط کاربر در زمان واقعی است. بر خلاف واقعیت مجازی که یک محیط کاملا مصنوعی ایجاد می‌کند، واقعیت افزوده از محیط موجود استفاده می‌کند و اطلاعات جدید را روی آن قرار می‌دهد.

 

 

 

 


تاریخچه واقعیت افزوده

برای اولین بار در سال ۱۹۰۱ نویسنده و شاعر شهیر آمریکایی ال فرانک باوم نویسنده جادوگر شگفت‌انگیز شهر اُز ایده اینکه نمایشگری الکترونیکی از داده ها را به زندگی واقعی اضافه کند مطرح کرد و آن را character marker نامید. پس از آن مورتون هیلینگ، در ۱۹۵۷ تا ۱۹۶۲ یک فیلمبردار، شبیه سازی با نام سنسوراما همراه با سیستم صوتی، تصویری، بویایی و لرزه اختراع کرد. سال ۱۹۶۶ بود که ایوان سوزرلند با اختراع نمایشگر سربند (head-mounted display) دریچه‌ای را به دنیای مجازی باز کرد.

توماس کادول، پژوهشگر بوئینگ، اصطلاح تکمیل واقعیت را در سال ۱۹۹۰ به کاربرد او هنگامی که به کارکنان خود در هواپیما نحوه سیم پیچی را آموزش می‌داد مفهوم واقعیت افزوده را ابداع کرد.


واقعیت افزوده چیست و چه کاربردی دارد؟

واقعیت افزوده

واقعیت افزوده یا Augmented Reality در معنا به روش‌هایی گفته می‌شود که به واقعیت، امکانات و ویژگی‌های بیشتری اضافه می‌کند؛ و باعث درک و سرعت عمل بیشتری می‌شود. به بیان دیگر می‌توان گفت پل ارتباطی بین دنیای واقعی و دنیای مجازی را بوجود می‌آورد. این فناوری در دنیای امروز هر غیرممکنی را ممکن می‌سازد و کاربردهای این تکنولوژی روز به روز در حال بیشتر شدن است.

یکی از اولین کاربردهای تجاری فناوری AR، صفحه نمایش‌های شیشه‌ای بود که در سال ۱۹۹۸ برای مشاهده بازی فوتبال بکار گرفته شد. در سال ۲۰۰۰ بروس اچ. توماس توسعه‌دهنده ARQuake، اولین بازی واقعیت افزوده در محیط باز را برای موبایل در گردهمایی بین‌المللی کامپیوترهای پوشیدنی معرفی کرد. پس از آن در سال ۲۰۱۲ شرکت گوگل با معرفی پروژه “عینک گوگل” یا “پروژه عینک” (Project Glass) گام بزرگی در فراگیر کردن و جنبه عام بخشیدن به واقعیت افزوده برداشت، البته این پروژه نتوانست چندان موفق و همه‌گیر شود. سال ۲۰۱۵ بود که مایکروسافت هدست HoloLens را معرفی کرد. در سال ۲۰۱۶ شرکت  Niantic بازی Pokemon Go را با بهره‌گیری از فناوری واقعیت افزوده برای پلتفرم‌های iOS و اندروید عرضه کرد و توانست در مدت کوتاهی به یکی از پول‌سازترین و پرطرفدارترین بازی‌های موبایل تبدیل شود. در سال ۲۰۱۷ تیم کوک مدیرعامل شرکت اپل در کنفرانس WWDC 2017، کیت توسعه AR  را معرفی کرد و به قولی بزرگ‌ترین پلتفرم واقعیت افزونه جهان شکل گرفت.

در حال حاضر بیشترین رخ‌نمایی از تکنولوژی واقعیت افزوده در زندگی مردم را می‌توان در اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌ها مشاهده کرد. به عنوان مثال اپلیکیشنی به نام Star Walk به کاربران این اجازه را می‌دهند تا با قرار دادن دوربین اسمارت‌فون خودرو به سوی آسمان، اسامی ستارگان و سیاراتی را که در تصویر دیده می‌شوند را مشاهده کنند.

یک اپلیکیشن دیگر به نام Layar با استفاده از GPS و دوربین اسمارت‌فون اطلاعاتی را در خصوصی محیطی که کاربر در آن به سر می‌برد، جمع‌آوری می‌کند. سپس با استفاده از این اطلاعات نزدیک‌ترین رستوران‌ها، فروشگاه‌ها و سایر نقاط مورد علاقه شما را نمایش می‌دهد.

اما امروزه این فناوری در بسیاری از صنایع از جمله خدمات بهداشتی، امنیت عمومی، گاز و نفت، گردشگری و بازاریابی استفاده می‌شود. در واقع واقعیت AR ابعاد مختلف زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده‌اند. البته مانند بسیاری از فناوری‌های پیشرفته رایانه‌ای، صنایع نظامی و ارتش‌های جهان از نخستین به‌کارگیرندگان AR بوده‌اند. در مرحله بعدی نیز صنعت بازی‌های ویدئویی توانسته است نقش مهمی در توسعه و گسترش واقعیت افزوده داشته باشد.

واقعیت افزوده کاربردهای خاص خود را در معماری، طراحی صنعتی، علم پزشکی، توریسم، کسب‌وکار و مدیریت پیدا کرده است. فناوری AR به جراحان امکان این را می‌دهد که هنگام جراحی داده‌های بیمار را همانند نمایشگر خلبان‌ها مشاهده کنند. بهره‌گیری از فناوری AR در موزه منجر به نمایش بهتر اطلاعات و انتقال بهتر دانش به بازدیدکنندگان شده است برای مثال اسکلت یک دایناسور در موزه نمایش گذاشته می‌شود و بازدیدکننده با استفاده از گوشی می‌تواند ظاهر دایناسور را در زمان بقا مشاهده نماید.


واقعیت افزوده در اپ من

واقعیت افزوده

در سطح عمومی می‌توان گفت اپلیکیشن‌ها با استفاده از دوربین موبایل، آسان‌ترین و اصلی‌ترین راه برای مشاهده این فناوری هستند. در حال حاضر اپ من به‌عنوان یکی از ارائه‌دهندگان اپلیکیشن موبایل با قابلیت واقعیت افزوده است که سرویس‌گیرندگان می‌توانند بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی و با صرف اندک هزینه و زمان ممکن به اپلیکیشنی با این قابلیت دست یابند.

اپ من وب‌سایتی است که با تولد خود در مجموعه آی تی عصر مجازی توانسته است از همان روزهای اول زندگی طرفداران زیادی را به خود جذب سازد و این حاصل چیزی نیست جز خلق امکانات منحصر به فرد و پیشرفته در اپلیکیشن های تولیدی.

یکی از ابزارهای مهم و البته آسان برای پیاده‌سازی یک اپلیکیشن جذاب و کاربرپسند “خلاقیت” است. شما می‌توانید با بکار گیری خلاقیت و ایده‌های جدید اپلیکیشن‌هایی تولید کنید تا علاوه بر ایجاد جذابیت برای کاربرانتان، اطلاعات بیشتری را نیز در اختیار آن‌ها قرار دهید و کاتالوگ، جعبه محصول، مجله یا وب‌سایت خود را هوشمندتر سازید.

در آخر اپ من مفتخر است که راهیست برای خلق ایده‌های نو و در پی آن راهی برای پیشرفت شما…

[apress_button button_text=”حالا سفارش بده” button_size=”medium” button_alignment=”center” box_hover_shadow=”box_shadow_enable:enable|shadow_horizontal:2|shadow_vertical:2|shadow_blur:7|shadow_spread:0|box_shadow_color:rgba(175%2C214%2C147%2C0.2)” data_animation=”bounceInUp” button_text_color=”#00d87a” button_text_color_h=”#33a589″ button_shape=”rounded” button_link=”url:http%3A%2F%2Fapman.ir%2F%25d8%25b3%25d9%2581%25d8%25a7%25d8%25b1%25d8%25b4%2F||target:%20_blank|” button_font_options=”font_style_bold:1″]
فهرست