۱۱ ترفند مهم اندروید که ۹۰% کاربران نمی‌دانند!

قابلیت‌های مخفی اندروید بسیار زیادی وجود دارند که حتی برخی افرادی که فکر می‌‌کنند این سیستم عامل گوگل را به خوبی می‌شناسند، از وجود آن‌ها خبر ندارند. در این مطلب قصد داریم ۱۱ ترفند مهم اندروید را با شما به اشتراک بگذاریم.

تصور شما از یک تلفن هوشمند چیست؟ هوشمند بودن را چه معنا می‌کنید؟ یا اگر بهتر بپرسیم تا چه حد با قابلیت های مخفی اندروید آشنایی دارید؟ بدون شک سیستم عامل اندروید گوگل انعطاف پذیری زیادی داشته و قابلیت شخصی سازی آن نسبت به iOS اپل بیشتر است. اگر به اعماق تنظیمات گوشی خود بروید، با قابلیت‌هایی آشنا می‌شوید که بسیار کاربردی هستند. در این مبحث ما قصد داریم ۱۱ ترفند مهم اندروید که ۹۰ درصد کاربران از آن‌ها آگاهی ندارند را با شما در میان بگذاریم. البته توجه داشته باشید که فعال کردن برخی از این قابلیت‌های مخفی اندروید ممکن است بسته به نسخه سیستم عامل شما متفاوت بوده یا حتی در نسخه قدیمی شما وجود نداشته باشد.

راحت‌ترین راه برای مصرف کمتر باتری

باتریاگر یک تصویر پس زمینه تاریک یا مشکی برای صفحه نمایش خود انتخاب کنید، قابلیت پرنور شدن پیکسل‌ها به صورت خودکار خاموش خواهد شد. با این کار، متوجه می‌شوید که شارژ باتری دستگاه خیلی بیشتر از قبل برای شما دوام خواهد آورد. البته این ترفند اندروید برای تمام دستگاه‌ها در حال حاضر فعال نیست اما اغلب تلفن‌های هوشمند یا تبلت‌های سامسونگ از آن بهره‌مند هستند.

تبدیل متن به گفتار

می‌دانستید با تلفن هوشمند اندروید خود نه تنها می‌توانید یک مقاله را بخوانید، بلکه می‌توانید به آن گوش کنید؟ اگر ترجیح می‌دهید که اطلاعات دریافتی متنی خود را به جای خواندن، گوش کنید و یا اگر در حال انجام کاری هستید و می‌خواهید همزمان، یک مقاله بخوانید و به کار دیگر خود برسید، به قسمت Settings > Accessibility رفته و گزینه Text-to-Speech Output را فعال کنید.

کنترل از راه دور تلفن هوشمند

بی دلیل نیست که اندروید محبوب‌ترین سیستم عامل شناخته شده در میان کاربران است. برای اینکه بتوانید تلفن هوشمند خود را از راه دور کنترل کنید کافیست به مسیر Settings > Security > Device administrators رفته و گزینه  Remotely locate this device و Allow remote lock and erase که کنار Android Device Manager قرار دارد را علامت بزنید. با فعال کردن این قابلیت مخفی اندروید اگر تلفن هوشمند خود را گم کنید، می‌توانید از طریق این وبسایت و بدون از دست دادن اطلاعات خود، آن را پیدا کرده و بلاک کنید.

روشن کردن حالت مهمان (Guest Mode)

یکی دیگر از ۱۱ ترفند مهم اندروید برای حفاظت از اطلاعات شما، حالت مهمان یا Guest Mode است. این ترفند اندروید مناسب مواقعی است که می‌خواهید تلفن هوشمند خود را به طور موقت به شخص دیگری بسپارید اما در عین حال اطلاعات شخصی محرمانه‌ای دارید که نمی‌خواهید او به آنها دسترسی داشته باشد. Guest Mode معجزه اندروید برای چنین مواقعی است! با دو انگشت، صفحه نمایش را از بالا به پایین بکشید (Swipe کنید). آیکون کاربر را در بالا، سمت راست صفحه انتخاب کنید. آیکون افزودن مهمان یا Add guest ظاهر می‌شود. در این قسمت شما می‌توانید تعیین کنید کدام قابلیت‌ها برای شخص مهمان، فعال و در دسترس باشد.

زوم کردن روی صفحه نمایش

احتمالا بسیاری از افرادی که دچار ضعف بینایی هستند، نمی‌دانند که اندروید امکانی را مخصوص آن‌ها در نظر گرفته تا بتوانند راحت‌تر اطلاعات صفحه نمایش خود را مشاهده کنند. کافیست به مسیر Settings > Accessibility > Magnification gestures بروید. از این پس می‌توانید بر روی هر قسمتی از صفحه نمایش که بخواهید، زوم کنید.

تلفن هوشمند خود را با حرکات سر کنترل کنید!

شرایطی وجود دارد که شما باید حتما و حتما از تلفن هوشمند اندروید خود استفاده کنید، اما در عین حال دست شما هم درگیر انجام دادن کار دیگری است و یا انقدر هوا سرد است که نمی‌خواهید دست خود را از جیب گرمتان بیرون بیاورید! یک ترفند اندروید برای این مشکل هم وجود دارد! برنامه رایگان EVA Facial Mouse به شما امکان کنترل کردن تلفن هوشمند توسط حرکات سرتان را می‌دهد.

ورودی سوایپ برای کیبورد

زدن حروف روی کیبورد با انگشتانتان به عنوان ورودی مشکلی ندارد، اما بسیاری از گوشی‌ها دارای ورودی سوایپ هم هستند. با استفاده از آن‌ها نیاز نیست انگشت خود را از روی حروف بردارید و کافی است که روی آن‌ها حرکت کنید. دقت کنید، این نوع کیبوردها بسته به دستگاه شما می‌تواند متفاوت باشد، اما می‌توانید کیبورد دیگری که به نظرتان بهتر است را هم نصب کنید. یکی از بهترین‌ها در این زمینه، سویفت کی است که تنظیمات زیادی دارد.

سنجاق کردن یک اپلیکیشن به صفحه نمایش

اگر می‌خواهید گوشی خود را به دوست یا یکی از کودکان خانواده بدهید، اما نمی‌خواهید به اطلاعات شخصی یا حساب‌های شبکه اجتماعی شما دسترسی داشته باشند، باید از گزینه سنجاق کردن صفحه در اندروید (Screen Pinning) استفاده کنید. این قابلیت مخفی اندروید خیال شما را از بابت حفظ حریم شخصی موقع دادن گوشی به دیگران راحت می‌کند. سنجاق کردن یک اپلیکیشن به صفحه به این معنی است که گوشی شما تنها آن اپلیکیشن را اجرا خواهد کرد، مگر اینکه دوباره رمز باز کردن قفل صفحه نمایش وارد شود.

سنجاق کردن صفحه کار آسانی است. بخش تنظیمات (Settings) را باز کرده و به منوی امنیت (Security) بروید. در اینجا گزینه Screen Pinning را فعال کنید. وقتی این ویژگی را فعال کردید، اپلیکیشنی که دوستتان می‌خواهد با آن کار کند را باز کنید. سپس دکمه Overview یا همان دکمه مربعی زیر صفحه نمایش را بزنید. در پنجره‌ای که اپلیکیشن‌های باز شده اخیر را نشان می‌دهد، آیکون سنجاق (که شبیه پونز است) را در قسمت پایین و سمت راست مشاهده می‌کنید. با زدن این علامت، اپلیکیشن شما به صفحه نمایش سنجاق می‌شود.

صفحه نمایش گوشی خود را روی تلویزیون پخش کنید

چیزی که برای پخش صفحه نمایش گوشی خود روی تلویزیون نیاز دارید، یک کروم کست و یا تلویزیونی است که از دستگاه اندروید شما پشتیبانی می‌کند. این قابلیت مخفی اندروید زمانی به کار می‌آید که می‌خواهید تصاویر یا ویدیوهایی را به یک نفر نشان دهید و یا بدون نیاز به یک اپلیکیشن خارجی، ویدیوهای یوتیوب را تماشا کنید. شما حتی می‌توانید بازی‌های مورد علاقه خود را در صفحه بزرگ پخش کنید.

برای انجام این کار به بخش تنظیمات سریع گوشی (Quick Settings) رفته و گزینه Cast را انتخاب کنید. با این کار، کروم کست یا تلویزیون هوشمند شما در گوشی ظاهر شده و می‌توانید شروع به پخش کنید.

 بهره‌مندی از قابلیت محافظت از بازنشانی تنظیمات کارخانه‌ای

ویژگی بسیار سودمند محافظت از بازنشانی تنظیمات کارخانه‌ای (factory reset protection) در نسخه‌ی ۵.۱ اندروید به این سیستم عامل افزوده شد. این ویژگی هنگام به سرقت رفتن دستگاه اندرویدی کاربرد داشته و سارق به هیچ عنوان نمی‌تواند بدون داشتن اولین رمز عبور حساب کاربری گوگل، دستگاه را ریست کرده و وارد آن شود (Log in). فعال بودن این ویژگی هنگام خرید و فروش گوشی مشکل ایجاد کرده و قبل از آن باید غیرفعال شده باشد.

محافظت از حالت بازگشت به تنظیمات کارخانه در نسخه‌های ۵.۱ و بالاتر اندروید در صورت فعال بودن صفحه‌ی قفل ایمن، به طور خودکار عمل می‌کند. برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، کم‌تر از ۲۴ ساعت بعد از تغییر رمز عبور گوگل گوشی را ریست نکنید. همچنین باید قفل ضد سرقت (anti-theft) را به مدت ۷۲ ساعت غیرفعال کنید. برای غیرفعال کردن قابلیت یاد شده، فقط باید صفحه‌ی قفل را غیرفعال کرده و OEM unlock را از منوی Developer Options روشن کنید. همچنین می‌توانید حساب کاربری گوگل موجود در منوی Accounts را به طور دستی پاک کنید که انجام این کار هم باعث ریست شدن گوشی خواهد شد.

مدیریت نرم‌افزارهای پیش‌فرض

هنگام باز کردن فایل‌های مختلف، سیستم عامل اندروید بلافاصله از کاربر می‌خواهد تا یکی از نرم‌افزارهای موجود را به عنوان پیش‌فرض انتخاب کند. اگر آن را برای همیشه به عنوان پیش‌فرض انتخاب کنید در مراجعه‌ی بعدی درخواستی از شما نخواهد شد. همچنین ممکن است که قصد تغییر همیشگی نرم‌افزار پیش‌فرض مورد نظر را داشته باشید. برخی از گوشی‌های هوشمند مانند سامسونگ دارای منوی تنظیمات اختصاصی برای نرم‌افزارهای پیش‌فرض (default apps) هستند. برای خارج کردن یک نرم‌افزار از حالت پیش‌فرض، ابتدا به منوی Apps موجود در تنظیمات اندروید مراجعه کرده و پس از لمس نرم‌افزار مورد نظر، در پایین صفحه‌ی جاری بر روی دکمه‌ی clear default ضربه بزنید. با انجام این کار در صورت بازکردن فایلی خاص، پنجره‌ی مربوط به انتخاب نرم‌افزار پیش‌فرض دوباره نمایان خواهد شد.

امیدواریم این ۱۱ ترفند مهم اندروید برای شما هم مفید واقع شده باشند. برای مطالعه مقالات فناوری بیشتر با اپ من همراه باشید. اگر شما هم قابلیت‌های مخفی دیگری از اندروید سراغ دارید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست